15 april 2020
18:30

Vejby IF

Referat: Förslövs IF - Vejby IF

Våran andra match för säsongen blev Förslöv borta, en onsdagskväll för ovanlighetens skull. Trots att tisdagens träning inte var den bästa vi gjort kommer vi glada och taggade till Bjärevallen, och de som kom var: Sune; Omar, Kalle, Hugo; Lucas, Svante, Ludde, Liam; Albin; Elias, Troy och Otto. När vi kom ned på planen såg man direkt att den är lite ojämn, vilket också märktes under uppvärmningen, dock är det framförallt de dåliga bollarna som hamnade i fokus. Oavsett sparkades matchen igång, och redan på våran första utspark märktes det hur dålig planen faktiskt är. Jaja, lika för båda lagen, istället utnyttjar vi detta då Albin snor bollen och gör 1-0 redan efter två minuter. Efter detta blir det ett krig på plan, inget av lagen lyckas få ner bollen, utan de blir väldigt mycket bolltapp och felpass. Efter en studig boll slår de en oväntad genomskärare som letar fram sig till deras anfallre som utjämnar matchen. Efter detta rycker vi upp oss och lyckas skapa lite spel på offensiv planhalva, som tillslut leder till att Albin spelar fram Ludde som trycker ned den i burgaveln. Bara minuten senare slår Troy tre hörnor på raken, där den sista hittar Albin huvud som ger oss en 3-1 ledning efter första perioden.

I pausen snackar vi om att lägga lite längre bollar från målvakt och backlinje, och spela fotboll högre upp i planen, då det inte var någon idé att rulla från backlinjen idag. Trots detta börjar det inte jättebra, även om Albin gör 4-1 efter sex minuter reducerar de fem minuter senare, och vi lyckas inte få matchen dit vi vill. Men med tre minuter kvar lägger Kalle fram den till Albin som rullar in sitt fjärde, minuten senare lägger Kalle fram Liam som hittar in till Otto, som felvänd klackar in målet á la Mane (googla Mane vs Watford). Dessutom hinner Liam vinna bollen högt upp och raka in 7-2 på tillägstiden, och vi får en bekvämlig ledning inför sista perioden. Den hinner bara bli tre minuter gammal innan Lucas lägger bak den till Kalle som drar in en lyra från långt håll. en kvart senare slår vi ett inlägg från vänster som oturligt styrs in i eget mål för de röda, och ett par minuter senare gör Albin 10-2, innan kvällen höjdpunkt kommer. Hugo springen snabbt ut och tar ett snabbt inkast hem till Omar på kortlinjen, som tar emot och hittar upp till Kalle i mitten. Han vänder upp, slår en boll på Otto som kommer med full fart, och som drar iväg med en löpning som ingen på hela idrottsplatsen hade hängt med i. Den avslutas med att han, motståndarspelaren och målvakten slänger sig efter, med som Otto får sin tå på och punkterar matchen, 11-2.

Trots underlaget, bollarna och alla andra yttre faktorer gör vi tillslut en väldigt bra match. Från längst bak där Sune framförallt fick jobba med de längre bollarna (då vi knappt släppte till skott), till Elias, Omar och Hugo som trots underlaget lyckades leverera en hel del bra uppspel. Centralt stängde Kalle, Svante (Albin) och Ludde ned motståndarna totalt, och när vi väl fick ned bollen hittade vi ut och fram med passningarna. På kanterna hade vi fart med Lucas, Liam, Otto oc Troy, som även utnyttjade de studsande underlaget väldigt bra i pressen, och framåt vet vi vad Albin gör. Eftersom matchen var nu under onsdagskvällen är de ledigt i helgen, så vi får fokusera på träningarna innan vi tar emot Ängelholm nästa söndag klockan 10.